تبلیغات
دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - ورودی 87 - هشدار؛ شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کنگو
 
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : امیر حسن زاده
جستجو

آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - ورودی 87
مسئولیت مطالب وبلاگ به عهده ی خود نویسندگان می باشد




می دونم زیاده اما حتما بخوانید:

با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه گسترش فعالیت کنه‌های عامل بیماری، احتمال بروز بیماری تب خونریزی دهنده کنگودر دام‌هایی نظیر گوسفند و بز، شترمرغ و گاو وجود دارد و درصورت بی‌احتیاطی در کشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده، امکان انتقال این بیماری به انسان قوت خواهد گرفت، به همین دلیل لازم است جهت جلوگیری از انتقال این بیماری، هنگام قطعه کردن گوشت و جگر از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی جلوگیری و محافظت به عمل آید
بنابر گزارش‌ها، 10روز پیش یک کارگر کشتارگاه به یک کلینیک مراجعه کرده که پرستار حین تزریق سرم با خون وی تماس پیدا کرده و به بیماری مبتلا شده است، پس از آن این بیمار به بیمارستان امام‌رضای مشهد منتقل شده و یک نیروی خدماتی و یک دانشجوی پزشکی که در تماس
مستقیم با بیمار بودند، به ویروس این بیماری آلوده شده‌اند. گزارش‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد که فرد بیمار و دانشجوی پزشکی در فاصله کوتاهی جان خود را از دست داده‌اند و افراد دیگر تحت مراقبت پزشکی قرار دارند
اما تب خونریزی دهنده کنگو چیست؟چگونه بشناسیم و جلوگیری کنیم؟

تاریخچه بیماری تب کریمه - کنگو
 این بیماری از ابتدا در سال 1944 در منطقه کریمه شوروی شناسایی شد وهمچنین در سال 1955 نیز در کشورآفریقایی کنگو مشابه این بیماری دیده شد و این بیمارستان بنام تب هموراژیک کریمه—کنگو نامگذاری شد. عامل بیماری : عامل بیماری ویروسی است از خانواده Bunyaviridae  و جنس Nairovirus  که از طریق گزش کنه بخصوص هیالوما از دامی به دام دیگر و به انسان از طریق تماس با خون آلوده دام ها یا انسان آلوده منتقل میگردد.
 
 علائم بیماری در انسان :
 دوره کمون : حداقل 3 و حداکثر 9 روز
علائم بالینی : علائم آنفلوانزا، سردرد شدید، درد در ناحیه پشت، بی اشتهایی ، استفراغ، درد مفاصل، درد عضلانی،بعضا سرفه ، فارنژِیت، درد پلورتیک، خونریزی لثه ، بینی، و دستگاه تناسلی ادراری ، تب بالا ، برافروختگی صورت، قرمزی گلو، پتشی، زردی ، تغییرات خلق و حسی، کبودی و خونریزی شدید در نواحی تزریق
مرگ به علت شوک، نارسایی کبدی—کلیوی رخ میدهد.
تشخیص های آزمایشگاهی و بالینی : در هفته اول بیماری و در مرحله تب میتوان با نمونه گیری از خون ویروس را جدا کرد. آزمایشات سرولوژی مثبت ، ازمایشات الیزا ، ایمونوفلورسانس
IgM پس از شش روز قابل اندازه گیری است و تا چهار ماه در خون میماند ولی IgG را تاپنج سال میتوان در خون بررسی کرد.
همچنین وجود ترومبوسیتوپنه، لکوپنی، و لکوسیتوز ممکن است در مراحل اولیه دیده شود.ESR , BTوPTوPTT بالا باشد ولی فیبرینوژن کاهش یابد.تست های کبدی SGOT و SGPT  افزایش می یابند.
درمان : درمان بیماران با داروی ریباورین انجام میشود. تزریق خون و مایعات جایگزین ، تزریق ویتامین نیز بخشی از درمان نگهدارنده بیماری میباشد.
اقدامات پیشگیری : 
1.     استفاده از گان، دستکش، عینک محافظ چشم و...
2.     رعایت اصول صحیح ایزولیزاسیون بیمار
3.     اجتناب از تماس با ترشحات و خون آلوده
4.     ضدعفونی محل اقامت بیمار
5.     دفع بهداشتی ضایعات و لاشه های حیوانات آلوده
6.     ضدعفونی وسایل بیمار در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت یکساعت و یا استفاده از اتیلن اکسید
7.     کنترل و جداسازی دام های مشکوک
8.     آموزش کارکنان شاغل در صنایع دام در زمینه محافظت از خود و ضدعفونی و سم پاشی البسه
9.     دوره های ادواری سم پاشی ( از بهار تا پائیز )
10.                        پیگیری موارد تماس با منبع عفونت : تمام موارد تماس در فضای بسته سه هفته پس از شروع علائم بیماری باید شناسایی شوند و حداقل دوهفته مراقبت شوند.تب بالای 38 نیاز به بستری دارد.
11.                        کارکنان بیمارستانی در تماس با بیمار درصورت بروز حوادث نفوذی (needle stick) به مدت پنج روز ریباورین 200 میلی گرم هر 12 ساعت دریافت کنند.
12.                        در صورت تماس تصادفی ترشحات بیمار با ملتحمه مراقبت کننده چشم ها با آب یا محلول شستشوی چشم شسته شود.
اساس پیشگیری بطور خلاصه مبتنی بر سه رکن عمده است: بیمار یابی، درمان بموقع مبتلایان ، افزایش آگاهی عمومی و هماهنگی بین بخشی با ارگان های ذیربط
نحوه نمونه گیری : از هر بیمار سه نوبت نمونه سرمی گرفته میشود:
نمونه اول: بلافاصله پس از تشخیص بالینی
نمونه دوم : پنج روز پس از نمونه اول
نمونه سوم : ده روز پس از نمونه اول
در هر نوبت 10 سی سی خون با احتیاط گرفته میشود.
 نکته بهداشتی برای عموم جامعه: 
1.    تنها از گوشت هایی استفاده شود که آرم دامپزشکی داشته باشد.
2.    هنگام تمیز کردن و شستن و قطعه قطعه کردن گوشت قرمز خام حتما از دستکش یکبار مصرف استفاده شود.

لازم به ذکر است که این بیماری واکسن ندارد
و

گوشت قرمز مصرفی خود را از
مراكز معتبر با مهر سازمان دامپزشكی خریداری كنید.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

جمعه 29 اردیبهشت 1391 :: نویسنده : مهسا شریفی نمین
نظرات ()
جمعه 6 مرداد 1391 02:05 بعد از ظهر
سلام به عنوان یه دامپزشک توصیه میکنم خیلی مراقب باشین به خصوص اینکه فقط گوشت با مهر سازمان دامپزشکیو مصرف کنین متاسفانه چندین نفر از همکاران ماهم در اثر همین بیماری به گونه ای فوق العاده تاسف بار جان باختند
مهسا شریفی نمینمتاسفم، امیدوارم دیگه شاهد همچین اتفاقات تلخی نباشیم، به خصوص جای بسی تاسفه که جامعه علمی از این حادثه ضربه خورد و انسانهای ارزشمندی از دست رفتند ولی حتی اسمی ازشون برده نشد.
یکشنبه 18 تیر 1391 12:02 بعد از ظهر
من نظرم این است که اصلا گوست سلف سرویس نکنید به جای گوشت مرغ سلف سرویس کنید از گوشتار گاه گوشت الوده نخرید ومرغ را گران کنید
دوشنبه 8 خرداد 1391 01:34 بعد از ظهر
سلام
ممنون از مطالب مفیدتان ای کاش اشاره ای هم می کردین به در گذشت هم رشتتون شادروان امیر کیخسروی که با این بیماری فوت شدن و دقیقا بعد فوت این خدا بیامرز بود که این ویروس رسانه ای شد و همه از تب کریمه کنگو گفتن والا سالهای قبل همچین خبری نبود

موفق باشید
مهسا شریفی نمینسلام . از لطفتون سپاسگزارم.
حقیقتا پیشامد بسیار ناگواری بود. خداوند ایشون رو قرین رحمت کند و از عمق قلبم آرزو میکنم که هرگز دوباره شاهد چنین اتفاقی نباشیم.
شنبه 30 اردیبهشت 1391 02:22 بعد از ظهر
ممنون از اطلاع رسانیتان
مهسا شریفی نمینخواهش میکنم
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.